Vuoden alussa uutisoitiin useista paljastuksista. Alkaako nyt puhdistusten aika? Kun maan tapa on vaieta, totuuden laukoja on isänmaanpetturi. Kun puhuja kivitetään, hänen viestistään tulee kiveenhakattu totuus.

Putipuhdas kotimainen ruoka? MTK:n julistukset ovat pötyä, sillä lähiruoka ei ole ulkomaista puhtaampaa eikä ekologisempaa, täräytti Kilpailuviraston entinen ylijohtaja Matti Purasjoki. Totta kai on typerää viljellä näin kylmässä maassa, jossa kasvukautta on vain muutama kuukausi.

Usko puhtaan sinivalkoisiin urheilujohtajiimme? Suomalaista sisua on järjestelmällisesti jatkettu vuosikaudet dopingilla, jatkokertoi Kari-Pekka Kyrö. Kuka maistattaisi johtajille ja muille lääkkeiden määrääjille niiden omaa lääkettä?

Puhtaat pulmuspoliitikkomme isänmaan asialla? Taatakseen aseostot Amerikasta 1980-luvulla Suomi liittyi CoCom-sopimukseen, huipputekniikan kauppasaartoon itäblokin maihin. Rohkea ja ovela veto, nöyristelihän Suomi tuolloin virallisesti Neuvostoliiton suuntaan.

Vielä kun joku entinen kenraali uskaltaisi paljastaa, että Suomen puolustuspelote perustuu vihollisen kuoliaaksi naurattamiseen. Muutama hävittäjä ja ilmatorjuntaohjus sekä läjä rypäleaseita itärajalla eivät edes hidasta hyökkääjää.

Kansallinen totuus, sinivalkoinen valhe.