Ei uhrisavua ilman olympiatulta. Pekingin kisojen ensimmäistä lajia soihtuviestiä on protestoitu niin, että koko viesti on ollut keskeytyä. Steven Spielberg on haistanut palaneen dramatiikan käryä ja aikoo ohjata aiheesta 3 x 100 minuutin propagandaelokuvatrilogian: Kadonneen olympia-aatteen metsästäjät, Pelastakaa viestimies Ryan, Ota kiinni jos saat.

Eikä SS-mies rahasta ensimmäistä kertaa olympialaisilla. Elokuva München kertoi israelilaisista, jotka boikotoivat niitä, jotka boikotoivat israelilaisia urheilijoita. Spielbergin listalla on myös elokuva 19:41 – Viimeinen ristiretki, joka kertoi mittayksikkörasismin uhreista, amerikkalaisista pikajuoksijoista, jotka boikotoivat olympialaisia, koska siellä ei juostu 200 jaardia.

Vuonna 2009 Spielberg ohjaa elokuvan Tintti Tiibetissä. Ennakkomainos kysyy: "Saako minoriteettireportteri Tintti painettua oman sarjakuvakirjansa Pekingin olympialaisten aikaan? Säilyykö se olympiasoihdun sytyttämältä kirjaroviolta?" Lumimiestä näyttelee Peter Jackson, Tintin koiraa Rin Tin Tin ja Tinttiä kuka tahansa muu kuin Haley Joel Osment.

Urheilu ei kysy ihmisoikeuksia.