3352508900_2ab79c7a30_m.jpg

Sadekin on kauniimpi elokuvissa. Lauantai-iltaisin puoli yhdeltätoista katson yleensä elokuvaa tv:stä, mutta kun sieltä harvoin tulee hyviä elokuvia, niin miksi ne lähettävät monta samaan aikaan. Toisaalta on hyvä, että myös uudet kanavat Liv ja Viisi näyttävät elokuvia.

Tänä iltana menee hetken aikaa päällekkäin seitsemän elokuvaa, joissa kolmessa näyttelee tämänvuotinen Oscar-voittaja: Järki ja tunteet (pitsimekkoinen Kate Winslet), Mies hevosena, Tulivuori, Sukellusvene U-96, Cherbourgin sateenvarjot, Valkoinen sulka (Heath Ledger) sekä Kinkkua, kinkkua (yläosaton Penélope Cruz).

Mies hevosena on valintani tallennettavaksi, koska vuoden 1982 tv-esityksestä muistan vain kliimaksin, kohokohdan. Valkoinen sulka on valintani katsottavaksi, koska vain se on näkemättä. Zoltan Kordan versio vuodelta 1939 oli niin hyvä, että uusi versiokin kiinnostaa. Sitä paitsi Heath Ledger oli parempi näyttelijä kuin uskoinkaan, joten on täydennettävä elokuvatietämystä hänen kohdallaan.

Sukellusvene U-96 on sotaelokuvien klassikko, mutta olen nähnyt sen jo monesti. Tulivuorta en vaivaudu katsomaan toistamiseen: Tommy Lee Jones jatkaa Takaa-ajetusta liiankin tuttua käskijän roolia, eikä erikoistehostettu laava sulata sydäntäni.

Parikymppisiä naisiakin katselisi mieluusti, mutta Järki ja tunteet tulee tv:stä usein, enkä kaipaa tänään cherbourgilaista sadetanssia (Catherine Deneuve) ja espanjalaiset kinkut tuli nähtyä äskettäin toistamiseen videolta. Elonet varmisti muistikuvani, että Kinkkua, kinkkua on illan ainut ensiesitys maksuttomalla tv-kanavalla.