Kun kysytään hampaiden tilasta, hammaslääkäriltä menee sormi suuhun. Reikiä on kuin täysimittaisella golfkentällä. Pitäisi harjata hampaat aamuin illoin ja yötä päivää - tai jauhaa xylitol-purukumia ennen ja jälkeen aterian sekä aterian aikana.

Amalgaami on liikaakin in. Ympäristöpassivistit vaativat linja-autoihin amalgaamipaikkojen keräyslaatikoita. Toisaalta amalgaami on pois luonnosta, kun se pysyy ihmisten suussa.

Ei amalgaami aikuisten oikeesti ole vaarallista. Pahempaa on elohopealämpömittarin pureskelu, lasinsirpaleitakin siitä tulee. Eikä amalgaamin ansiosta tule pureskeltua Wrigleys-purukumin tinapaperia. Eikä Freddie Mercury kuollut elohopeamyrkytykseen, ei hänelle amalgaamia suuhun pantu.

Amalgaami ei ole häpeä -iskulause tuli tutuksi elokuvasta Kolme väriä: Hopea. Linkolan värityskirjatrilogiaan perustuva elokuva oli ensimmäinen, joka lähetettiin amalcast-tekniikalla suoraan kriitikoiden hampaisiin. Paikoitellen puuduttava, suu jäi auki pitkästyttävän odotushuonekohtauksen aikana, totesi muuan aikalainen Arvi O.

Hammaskoirista koulutetaan amalgaamin vainuajia. Paikka!