"Natolle ei ole vaihtoehtoa", sanoi Markku Salomaa Ulkopolitiikan tutkimuksen säätiöstä, kertoi STT. Ylen teksti-tv tiivisti:

"Vain Nato voi paikata turvallisuusvajeen. Suomi tarvitsee Naton turvatakuut voidakseen ottaa osaa Naton nopean tominnan joukkoihin, koska niillä mennään koviin kriiseihin ja tämä voi tuoda kostoiskut Suomeen."

Anteeksi vain, mutta eikö tuo ole kehäpäätelmä? Pitääkö meidän turvautua Natoon, koska terroristit iskevät Nato-maihin? Kysykää mielipidettä madridilaisilta tai lontoolaisilta.

"We need not to be afraid of Russians, but we need to be very careful of them", möläytti samainen Salomaa Venäjän vaaleista vuonna 1996, kertoi CNN.

Salomaan ihanne on Lauri Törni, joka "sai Suomessa kuuden vuoden kuritushuonetuomion maanpetoksesta ja joka armahduksen saatuaan värväytyi Yhdysvaltojen asevoimiin ja toimi vihreitten barettien maahanlaskudivisioonassa Nato-joukoissa."

Mikä pakkomielle Salomaalla on viedä Suomi Natoon? Onko hän paranoidinen, peloteltiinko häntä pienenä ryssillä? Hyötyisikö hän rahallisesti Natosta? Opettiko häntä Kimmo Sasi, joka rahasti Afganistanin sodasta vuonna 2001?