Pedofiilityrkyt ja masokistit sekoittivat tänään Helsingin liikenteen.

Ensin kaduilla vilisti Muumeiksi, Maija Mehiläisiksi ja muiksi japanilaisiksi piirroshahmoiksi itsensä pokémonistaneita sakkolihavia tyttöjä. Useimmat näyttivät pitsiröyhelöineen Elegant Gothic Lolita -muotinäytöksen osanottajilta, pedofiilin märiltä unilta.

Kyseessä oli näköjään animen harrastajien kokoontuminen Animecon IV. Jäin miettimään, mitä tyttöjen mielessä pyöri. Provosoivatko he, onko rivo pukeutuminen jokin vastalause? Kerjäävätkö he verta sanonko mistä? Mitä ajattelevat vanhemmat, isät jotka panevat animelasta mekkoon?

Animecon IV on osa tieteissatuilijoiden Finncon 2006 -tapahtumaa, jossa olisi ollut kiinnokkaita paneelikeskusteluja. En uskaltanut mennä, koska tuurillani olisin sattunut goottilolitan kanssa lehtikuvaan, jonka tekstinä olisi lukenut: "Nörttitapaaminen yhdisti pitsikkäät tytöt ja keski-ikäiset miehet."

Sitten kaduilla vilisti juoksijoita, enimmäkseen keski-ikäisiä miehiä. Luulin että jahtasivat goottilolitoja, mutta maratoonareilla oli omat piirretyt - kilpailunumerot rinnassa ja juoksureitit asfaltissa. Tieteissatuilijoiden vastaus elämän tarkoitukseen on 42. Samoin on maratoonareiden, jotka kiduttavat itseään reilut 42 kilometriä.

Yllätyin katsojien määrästä. Nauttivatko he juoksijoiden itserääkistä? Miksi niin monet taputtavat juoksijoille? Yllyttävät hulluja. Kun juoksija huutaa "kannusta", hän ei tosiaankaan pyydä aplodeja vaan vettä.

Maratonin tarkoitus ei ole itsensä ylittäminen. Kun juoksee 6000 ihmisen kanssa Helsingin kaduilla, kyseessä on show: näytetään kavereille. Yrittävätkö keski-ikäiset miehet todistaa, että vielä jalka nousee?