Joku veti herneen väärään nenään, kun Kielipoliisisetä paljastui tädiksi, vieläpä vanhaksi bloggaajatutuksi. En edes tiennyt, että se väitti olevansa setä, vaikka blogin About me -osassa oleva sedän kuva onkin sukupuolisesti vihjaava. Tai ehkä se onkin - hmm, persoonallisen näköisen - tädin kuva.

Mitä väliä bloggaajan sukupuolella on? Nimettömän bloggaajan vihjeitä ei pidä ottaa todesta, koska usein ne nimenomaan annetaan johdattamaan lukijoita harhaan, kauemmas todellisestä henkilöydestä.

Kuka huolehtii bloggaajien kielestä Kielipoliisin lopetettua? Kielikorvaani särkee, kun näen Blogilistan uutuuksissa semmoisia nimiä kuin Turhake blogi ja OlioAjattelija. En jaksa seurata blogia, jos kirjoittajan kieli tökkii. En pysty keskittymään kiinnostavaankaan asiaan, jos koko ajan tekee mieli kaivaa punakynä esiin.

Yllättävää miten moni kirjoittaa useita blogeja. Minun on tarpeeksi vaikea saada sisältöä säännöllisesti edes yhteen blogiin. Jos pääsisin eroon kirjoittajan itsekeskeisyydestäni, voisin jakaa Arinan kolmeen osaan aiheittain ja tyyleittäin:

  • Mix. Pakinat yhteiskunnasta, mediasta, ympäristöstä.
  • Arina. Itsetutkiskelevat pohdinnat, useimmiten kirjoittamisesta.
  • Lyhyet raapaisut. Aforismit, haikut.

Hyvin määritelty jako helpottaisi lukijoita. Itse pidän Arinaa (enimmäkseen) huumoriblogina, mutta kuulunen vähemmistöön, koska yritykseni katsella maailmaa humoristisesti välittyy harvoin jutuistani. Esimerkkinä tämä juttu.